Terug

AG13 (2)

Filters

Koopcelbatterijen AG13 zijn een heel klein type batterij. Een knoopcelbatterij is een ronde, platte batterij die de vorm en de grootte heeft van een knoop. Vandaar dan ook de naam, maar ze worden ook wel eens knoopcel, knoopbatterij of knoopje genoemd. Deze soort batterijen hebben slechts één cel. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten, voltages en Wattages. Wij hebben een groot aantal van dit soort batterijen in ons assortiment opgenomen, waaronder dus het type knoopcelbatterijen AG13. Bij ons kan je dit type batterij krijgen in een verpakking per twee stuks. We hebben echter ook voordeelverpakkingen waarbij 10 stuks tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar zijn.

Gebruik van knoopcelbatterijen AG13

De diameter van de knoopcelbatterijen AG13 is slechts 11,6 millimeter en de hoogte van deze batterij bedraagt 5,4 millimeter. Het voltage van deze batterijen is 1,5 Volt. De capaciteit kan per merk verschillen. Bij de meeste merken zit de capaciteit op 155mAh, maar er zijn bepaalde merken waarbij de mAh zelfs op 170 staat. Deze soort batterijen wordt onder andere gebruikt in kleine draagbare gebruiksvoorwerpen die maar weinig stroom nodig hebben. Ze worden onder andere gebruikt voor horloges, rekenmachines, laserpointers en in speelgoed. Bovendien is het niet handig als deze items voorzien zouden zijn van een grote batterij. Dan zou je een flink voorwerp bij je te dragen hebben.

Alkaline batterij AG13

De knoopcelbatterij AG13 is een zogenaamde alkaline batterij wat wil zeggen dat het is gemaakt op basis van alkaline. Er vormt zich een chemische reactie tussen zinkpoeder, mangaandioxide en grafiet. De elektrolyt is het alkalische materiaal kaliumhydroxide. Hiernaar refereert dan ook de naam alkaline batterij. Een batterij op basis van alkaline, is een wegwerpbatterij. Opvallend is dat deze lang mee gaat. Ook wanneer bij blootstelling aan lage temperaturen functioneert dit type batterij prima.

Bekijk ook de AA batterij
Bekijk ook de SR626 horlogebatterij
Bekijk ook de LR1130 batterij

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box